DENTALNA IMPLANTOLOGIJA

“Trajnost implantata je najčešće doživotna uz pravilno održavanje oralne higijene i redovite posjete stomatologu.”

 

DENTALNA IMPLANTOLOGIJA – zamjena za korijen izgubljenog zuba

Implantologija je dio suvremene kliničke stomatologije koja pruža rješenja za sve oblike nedostatka zuba  – od nedostatka jednog zuba do nedostatka svih zubi. Ugradnja implatanata idealno je rješenje za osobe u svim dobnim skupinama koje su nezadovoljne klasičnom zubnom protezom koja u većini slučajeva uzrokuje smetnje pri žvakanju hrane i normalnom govoru.

 

Što je implatant?

Dentalni implantat je nadomjestak od titana (biokompatibilan materijal) koji se ugrađuje u čeljust kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Implantatima se rješava nedostatak jednog ili svih zubi, pri čemu implantat služi kao nosač za protetske nadomjestke. U ordinacijama Kalmar koristimo CAMLOG implantate švicarskog proizvođača koji daje 100%-tnu garanciju kvalitete te je trenutno jedan od najboljih proizvođača dentalnih implantata na svijetu.

 

Prednosti zubnih implantata

Ugrađivanjem implatata (jednog ili više zubi) zaustavlja se daljnja resorpcija kosti, nema potrebe za brušenjem susjednih zdravih zubi koji služe kao nosači mostova, a zbog svoje čvrstoće i stabilnosti implatati su idealni nosači za protetske nadomjeske te ne izazivaju iritaciju kao kod nošenje mobilnih proteza. Uz pravilnu oralnu higijenu i redovite posjete stomatologu implantati Vam mogu trajati doživotno. Dentalni implatati povećat će kvalitetu Vašeg života, osigurati Vam prirodnije žvakanje i zagriz te podariti visoku estetsku kvalitetu čime predstavljaju dostojnu zamjenu zuba po cijeni koju si možete priuštiti.

 

Kada se odlučiti za implantat

 

NEDOSTATAK JEDNOG ZUBA Ukoliko nedostaje jedan zub ugradnja implantata je najbolje rješenje jer u tom slučaju čuvamo dva susjedna zdrava zuba koji bi se morali brusiti ukoliko se ugrađuje klasičan most.

Dentalna implantologija

NEDOSTATAK VIŠE ZUBI Ukoliko nedostaje više zubi implantati služe kao nosači mosta.

Dentalna implantologija

REGENERACIJA KOSTI Prilikom nedostatka kosti koja je neophodna za ugradnju implantata, potrebno je nadograditi izgubljenu kost dodavanjem umjetne kosti različitim kirurškim zahvatima:

  • vođenu regeneraciju kosti (GBR-guided bone regeneration)
  • podizanje dna maksilarnog sinusa (sinus-lift)
  • osteotomske tehnike ugradnje implantata
POTPUNA BEZUBOST Fiksno rješenje za potpunu bezubnost je most na implantatima. Ugrađuje se šest do osam implantata u jednu čeljust te se na njih postavlja cirkularni most.

Dentalna implantologija

Mobilno rješenje je proteza na implantatima. U čeljust se ugrađuje dva do četiri implantata koji se povezuju prečkom na koju sjeda proteza. Proteza učvršćena na implantatima je znatno čvršća i stabilnija od obične proteze, no i dalje se može vaditi radi održavanja higijene.

 

Dentalna implantologija

Nakon ugradnje implantata slijedi proces sraštavanja implantata s okolnom kosti tzv. osteointegracije koji traje tri do šest mjeseci.